POLITIKA PRIVATNOSTI

    Politikom privatnosti Venatio d.o.o. iz A. Mihanovića 8, 32270 Županja štiti privatnost svojih klijenata i iskazuje brigu za njihove osobne podatke tragom Opće EU Uredbe o zaštiti osobnih podatka 2016/679/EZ (Uredba) i Zakona o provođenju Opće EU uredbe o zaštiti osobnih podataka NN 42/2018. Politikom privatnosti Venatio d.o.o. obvezuje se obrade osobnih podataka provoditi isključivo prema načelima Uredbe.

    Osobni podaci:
    Prema Uredbi, osobni podaci su - svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („ispitanik”), a pojedinac ili ispitanik kako ga zove Uredba, čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno.

    Obrada:
    Prema Uredbi, obrada znači - svaki postupak ili skup postupaka koji se obavljaju na osobnim podacima ili na skupovima osobnih podataka, bilo automatiziranim bilo neautomatiziranim sredstvima kao što su prikupljanje, bilježenje, organizacija, strukturiranje, pohrana, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, obavljanje uvida, uporaba, otkrivanje prijenosom, širenjem ili stavljanjem na raspolaganje na drugi način, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.

    Voditelj obrade:
    Venatio d.o.o. s registriranim sjedištem na adresi A. Stepinca 7, 32270 Županja

    Kontakt za sva pitanja vezana za ovaj dokument i osobne podatke: voditelj@venatio.hr

    Prikupljanje i svrha prikupljanja podataka:
   
Vaše osobne podatke prikupljamo kada napravite narudžbu ili se registrirate u web shopu, kontaktirate nas emailom, telefonom ili osobno. Pri posjeti naših trgovina možemo prikupljati podatke koje dobijemo izravno od Vas (npr. u slučaju prigovora ili reklamacija, kupovine oružja za koje je potrebna prijava MUPu) te putem sigurnsnih kamera. Nikakve prikupljene informacije nećemo iznjeti, prodati ili dati trećoj strani na način kako to nije navedeno u ovoj izjavi. Venatio d.o.o. u web shopu prikuplja osobne podatke koje kupac upisuje samostalno te IP adresu koja se također smatra osobnim podatkom. Prikupljanje podataka nužno je za pružanje usluga web shopa, naplatu i dostavu kupljenih roba i usluga ili ispunjenja jamstva koje slijede kao posljedica kupnje te su oni prikupljeni temeljem uvjeta o korištenju.
   
Informacije prikupljene na web adresi Venatio d.o.o. koriste se u sljedeće svrhe:
    • Ime, prezime, adresa e-pošte koristimo za identifikaciju korisnika kao i prilikom identifikacije za vrijeme ponovnog pristupa internet trgovini.
    • Adresa e-pošte koristimo za kontaktiranje s Vama u slučaju nedovršene kupnje proizvoda, za slanje obavijesti o dostupnosti proizvoda, statusu narudžbe, odgovaranje na detalje o proizvodima i upite
    • Ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj, poštanski broj, mjesto, adresa koristimo za obradu i praćenje narudžbe, uključujući dostavu proizvoda na navedenu adresu
    • Ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj koristimo za upravljanje nesuglasicama u vezi kupnje
    • Datum rođenja nam je potreban zbog zakonskog okvira starosti korisnika koji se registrira
    Zbog boljeg korisničkog iskustva i lakšeg korištenja naše internet trgovine svi prikupljeni podaci bit će pohranjeni godinu dana od vašeg posljednjeg korištenja korisničkog računa. Istekom tog roka Vaš će korisnički račun automatski biti obrisan.
    Neke podatke prikupljamo automatski – više možete pročitati u odjeljku web kolačići

Informacije koje mogu biti prikupljene u našim trgovinama koriste se u sljedeće svrhe:
    • Informacije o prodaji i servisu, ime, prezime, mjesto, adresa, kontakt telefon i/ili email za kontakt ili dostavu u slučaju prigovora ili reklamacije/ispunjenja jamstva proizvoda
    • Ime, prezime, mjesto, adresa, broj osobne iskaznice ili OIB za prijavu prodaje oružja za koje je obvezna prijava MUPu
    • Fotografije i video snimke prilikom korištenja videonadzora koriste se u svrhu zaštite imovine i ljudi


    Uvid / prijenos podataka:
    Osobni podaci koriste se isključivo u ranije navedene svrhe te u postupku obrade mogu biti dostupni vanjskim izvršiteljima obrade. Vanjski izvršitelji su renomirane organizacije iz EU koje Venatio d.o.o. angažira za izvršavanje eksternaliziranih funkcija i to knjigovodstva, održavanja programskih riješenja, hostinga opreme i dostave: Hrvatska pošta d.d., General Logistics Systems Croatia d.o.o., DHH d.o.o., Tomsoft d.o.o. i Web Studio d.o.o.. Pored toga, temeljem zakonskih obaveza, osobni podaci bit će dani na uvid i predstavnicima nadležnih zakonskih tijela.

    Web kolačići:
    Naše stranice koriste standardne web kolačiće. To su mali dijelovi koda koje Vaš pretraživač automatski izvršava, a potrebni su za adekvatno prikazivanje sadržaja stranica na svim uređajima i bez nekih od njih korištenje stranica ne bi bilo moguće. Informacije koje se tako prikupljaju su informacije o vašem pregledniku i služe za pamćenje vaše lokacije na stranicama za slučaj da se sesija prekine, praćenju kretanja korisnika za unaprjeđenje funkcionalnosti stranica te poboljšanju vašeg korisničkog iskustva.
    Kolačić koji prati vašu sesiju ostaje aktivan 45 minuta ili do gašenja internet preglednika.
    Kolačići koje postavljamo kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo i koji omogućavaju podešavanje postavki prikaza na stranici internet trgovine ostaju aktivni 12 mjeseci ili do brisanja iz preglednika.
    Pored ovih standardnih kolačića koristimo i Google Analytics, Google AdWords kolačiće koji prate Vaše ponašanje na stranici. Ovi kolačići pohranjuju informacije o načinima na koje posjetitelji koriste internetske stranice, uključujući broj prikazanih stranica, odakle posjetitelji dolaze i broj posjeta, a sve kako bismo pojednostavili korištenje naših stranica te osigurali najbolji doživljaj za Vas. Više informacija o njima možete naći na http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.
    Napominjemo - web kolačiće moguće je obrisati korištenjem postavki vašeg pretraživača, a upute kako ih ukloniti možete pronaći korištenjem funkcije 'Pomoć' u vašem pretraživaču ili na stranicama proizvođača pretraživača.
    Dodatne informacije o tome što su web kolačići, čemu služe te kako ih ukloniti iz najčešćih preglednika možete pronaći na vezi http://www.aboutcookies.org.uk/

    Čuvanje i zaštita:
    Osobni podaci bit će pohranjeni i obrađivani u zakonskom roku.
    Venatio d.o.o. provodi adekvatne zaštitne mjere za zaštitu podataka, ali ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije tijekom prijenosa na ili s Internet stranice te ne može biti odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. Uvijek dajemo sve od sebe da bismo zaštitili vaše osobne podatke i nakon što ih primimo strogim postupcima i sigurnosnim značajkama trudimo se spriječiti neovlašteni pristup podacima. Kako prijenos podataka putem interneta nije sasvim siguran, ne možemo garantirati sigurnost podataka poslanih na našu stranicu. Svaki prijenos kao takav izvršavate na vlastitu odgovornost.
    Molimo primite na znanje da niti jedan website nije 100% siguran, mi težimo u potpunosti zaštititi vaše podatke, ali ne možemo garantirati potpunu sigurnost. Pored toga, niti jedno računalo nije 100% sigurno od hakiranja ili neželjenog preuzimanja te preporučujemo da koristite sve dostupne mjere za osiguranje vlastitog računala i pretraživača.
    U skladu s Općom EU uredbom 2016/679/EZ od 27.travnja 2016., Venatio d.o.o. ne dozvoljava registraciju ‚osobama mlađim od 16 godina. Stoga ni jedan dio ovih Internetskih stranica nije dizajniran tako da privuče osobe mlađe od 16. godina.

    Prava ispitanika:
    Ispitanici imaju pravo na informaciju, ispravak osobnih podataka, njihovo brisanje te povlačenje privole.
    Informacija, ispravak, brisanje - kako bi ste ostvarili svoje pravo na informaciju, ispravak netočnih podataka ili njihovo brisanje, molimo javite se na e-mail: voditelj@venatio.hr. Vaš zahtjev bit će riješen u najkraćem mogućem roku.
    Ispravak - kako bi ste promijenili netočan podatak, ulogirajte se vašim korisničkim računom i sami izvršite potrebne promjene ili nas kontaktirajte na voditelj@venatio.hr
    Brisanje - kako bi ste zatražili brisanje svojih osobnih podataka, molimo javite se na e-mail: voditelj@venatio.hr. Napominjemo da iako ste zatražili brisanje, obrisat ćemo samo podatke koje ne moramo čuvati temeljem ugovorne i zakonske obaveze. Vaš zahtjev bit će riješen u najkraćem mogućem roku.
    Eksport podataka u standardnom formatu – po zahtjevu ispitanika mi ćemo u najkraćem roku sve vaše osobne podatke koje pohranjujemo eksportirati u xml format, te ih isporučiti klijentu, a takav export možete tražiti na e-mail: voditelj@venatio.hr.
    Povlačenje privole - ako više ne želite primati naš newsletter, dovoljno je na dnu newslettera kliknuti na Unsubscribe.
    Rješavanje nesporazuma ili dodatna pitanja:
    Kako bi ste riješili moguće nesporazume ili postavili dodatna pitanja, molimo koristite e-mail info@venatio.hr.